Är du intresserad av teknik? Vill du vara delaktig i att stärka och utveckla den tekniska kompetensen inom Försvarsmaktens Ledningsstödsystem? I så fall har vi en plats för dig - Tillsammans utbildar vi Försvarsmaktens tekniska personal.
Ledningssystemavdelningen på FMTS Utbildningsenhet arbetar med ledningssystem som används inom alla Försvarsmaktens stridskrafter och försvarsgrenar. Här finns djup teknisk kompetens t ex inom teknikområden som strömförsö... Visa mer
Är du intresserad av teknik? Vill du vara delaktig i att stärka och utveckla den tekniska kompetensen inom Försvarsmaktens Ledningsstödsystem? I så fall har vi en plats för dig - Tillsammans utbildar vi Försvarsmaktens tekniska personal.
Ledningssystemavdelningen på FMTS Utbildningsenhet arbetar med ledningssystem som används inom alla Försvarsmaktens stridskrafter och försvarsgrenar. Här finns djup teknisk kompetens t ex inom teknikområden som strömförsörjning, elsäkerhet, IT-säkerhet, radiokommunikation, krypto och radar/sensorer. Gemensamt för dem är att de berör ledningsstödsystem på ett eller annat sätt. Ledningssystemavdelningen består idag av 3 sektioner. Vi är en avdelning med stark avdelningsanda där samarbete är i fokus.
Vi söker dig med driv och nyfikenhet!
Du har teknisk bakgrund/erfarenhet och vill arbeta med utbildning på militära system inom El- området. Arbetet innebär att utbilda inom materielspecifika system som t.ex. varmluftsaggregat, elverk samt kraftförsörjning i Försvarets Telenät och ny materiel inom elområdet. Det innebär även genomförande av utbildning som berör systematiskt elsäkerhetsarbete och FMEAF (Försvarsmaktens elektriska anläggningar i fältmiljö). Du kommer även att utbilda på genomförande av förebyggande underhåll och grundtillsyn.
Huvudsakliga arbetsuppgifter
• Planera, administrera och genomföra teknisk utbildning inom området Strömförsörjning och elsäkerhet för Försvarsmaktens olika anställningskategorier (officerare, specialistofficerare, värnpliktiga och civila)
• Kunna delta i utvecklingsarbete kopplat till utbildning på såväl nya som befintliga system och metoder
• Kunna utgöra ett stöd och vara rådgivare inom dina tekniska specialområden
• Kvalitetssäkra och följa upp inköpta kurser.
KRAV
Kvalifikationer
• Eftergymnasial utbildning inom elektro, teknik eller utbildning/kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• Körkort klass B.
• Arbetslivserfarenhet inom elektroteknik eller motsvarande som av arbetsgivaren bedöms likvärdig.
• Goda kunskaper och förmåga i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
Personliga egenskaper
Som person är du initiativrik, social, ansvarskännande och en lagspelare. Du trivs med att se andra människor utvecklas. Du förstår sambandet mellan vad du förmedlar och hur det uppfattas och utvecklar andras förmåga. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och har en god förmåga att arbeta självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.
Meriterande
• Erfarenhet av att planera och genomföra teknisk utbildning.
• Pedagogisk erfarenhet.
• Kunskap om lagar och förordningar inom arbetsmiljö och elsäkerhetsområdet.
• Praktisk erfarenhet av felsökning, reparation av elektrisk utrustning.
• Genomförd värnplikt/officersutbildning.
Övrigt:
Tillsvidareanställning i en civilbefattning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Befattningen är placerad på FMTS i Halmstad och inleds med 6 månaders provanställning och tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten. Resor nationellt och internationellt förekommer i befattningen.
Vi kan bland annat erbjuda kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov, tre timmars fysisk träning i veckan under arbetstid, bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28-35 semesterdagar beroende på din ålder och lönetillägg vid föräldraledighet och VAB.
Under rekryteringsprocessen kommer vi att att bedöma din pedagogiska förmåga genom att låta dig genomföra en provlektion och kunskapstest med anknytning till sökt befattning.
Närmare upplysningar om befattningen lämnas av:
Sektionschef Magnus Pettersson (Ledningssystemavdelningen). Nås via växelnummer 08-788 75 00.
Fackliga företrädare Nås via växeln 08-788 75 00.
SACO: Håkan Eliasson
OFR-S: Roland Kramer
SEKO: Jörgen Jansson
OFR-O: Anders Norén
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-04-23. Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev där du ska motivera varför du är lämplig för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
---------------------------------
Försvarsmaktens tekniska skola, FMTS, med huvudort i Halmstad är ett logistikförband där tekniken står i centrum. Förbandets verksamhet vilar på fyra ben – utveckling, utbildning, verkstads- och krigsförbandsproduktion. För att Försvarsmaktens förband ska kunna verka behöver de fungerande materiel och för det har FMTS en viktig roll.
FMTS har ett funktionsansvar för den tekniska tjänsten inom Försvarsmakten, vilket bland annat innebär att följa teknikutvecklingen för att kunna förutse kommande behov men även föreslå förändringar och förbättringar.
Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, och civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik.
FMTS har verksamhet över hela Sverige, från Revingehed i söder till Boden i norr. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått såväl på hemmaplan som runt om i världen.
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och en god balans mellan arbete och privatliv.
Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands men innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.
Visa mindre